10/04/2015

Kohupiimatort maasikatega

Siin on kohupiimatordi retsept. Minu kõige esimene täiesti ise algusest lõpuni tehtud tort. Vahel ja peal on ise külmutatud (ehk mitte nesd poe külmutatud) maasikad ja peal shokolaadi glasuuriga valmistatud kaunistused.
Kuna mul on alati kombeks teha sööki pigem rohkem kui vähem siis valmis kaks torti. Varusin ained kohe palju. Üks väiksem tort, teine suurem. Kirjutan siiski üles täpse retsepti ja kogused mida kasutasin. Biskviidi küpsetasin ümmargutes vormides. Samas kui see sama taigen kallata ainult ahjuplaadile saab ühe suure tordi.
Kohupiimakreemina kasutasin piimameister Otto neid ricotta tuutusid maasika-laimi maitselisi. Võib vabalt ka mõne muuga teha. Seekord kasutasin mina neid.


Ained

Biskviit:
7 muna
175g nisujahu
175g suhkrut
1tl küpsetuspulbrit

750g kohupiimakreemi
14g želatiini
0,5dl külma vett
Maasikaid nii palju kui soovi on
Shokolaadinööpe või shokolaadi umbes 50g


Valmistamine:

Biskviidi jaoks eralda munavalge munakollasest. Vahusta munavalge. Lisa suhkur ning lase vahustuda kergelt veel niikaua, et suhkur sulanud on. Lisa munakollane ja sega/vahusta veel kuni ühtlustub. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu taignasse. Sega käega alt üles liigutustega ainult niikaua kuni jahu on segunenud. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus umbes 20-30min 200°C juures. (Ausaltöeldes, ei jälginud ise kaua aega läks ja kraade vahetasin ka siia sinna. :D) Valmis biskviidi tunneb selle järgi ära, et kui pealt katsuda siis vetrub vastu. Pealt ka kuldpruun muidugi.
Valmis biskviit võta ahjust ja lase jahtuda. Hiljem lõika kaheks.
Kohupiimakreemiga tee nii. Sulata kergelt želatiin külmas vees. Seejärel pane keenud vee vanni ja sulata täielikult lahustumiseni. Nirista kohupiimakreemi sisse, samal ajal segades.
Biskviiti võib niisutada millega soovid, näiteks siirupiga. Mina niisutasin selle vedelikuga mis maasika sulamisest välja tuli.
Määri osa kreemist biskviidile ja aseta maasikad peale. Lisa järgmine biskviidi kiht. Lisa ülejäänud kohupiimakreem ning jaota laiali nii peale kui külgedele. Kaunista pealt maasikate ja shokolaadiga. Aseta külmikusse tahenema. Vähemalt paariks tunniks.
Shokolaadi kaunistuste tegemiseks sulata mikrolaineahjus pritskoti sees shokolaad ning pritsi soovitud kujud küpsetuspaberile.
Muidugi kaunistada võib ka teisiti.
Ja valmis ta ongi!



No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.